Δανειστική Βιβλιοθήκη

Το Ελληνικό Σπίτι στο Ρότερνταμ προσφέρει στα μέλη της Ένωσης την ευκαιρία να δανειστούν ελληνικά βιβλία μέσα από τη βιβλιοθήκη του η οποία αριθμεί περίπου 2.000 μοναδικές εκδόσεις. 

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Παρασκευή βράδυ 19:30 – 20:30 και κάθε Κυριακή 12.00-14.00. Ωστόσο, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να ενημερώνουν πριν την επίσκεψη (het.griekse.huis@gmail.com ή enosi.ellinon.ollandias@gmail.com).

Χρήσιμοι Κανόνες Λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης

– Δικαίωμα δανεισμού βιβλίων έχουν όλα τα μέλη της Ένωσης τόσο τα τακτικά όσο και τα υποψήφια μέλη (περισσότερα για τα μέλη του Συλλόγου μπορείτε να διαβάσετε στη σχετική ανάρτηση), με την προϋπόθεση πως το κάθε μέλος που αιτείται να κάνει χρήση  της Δανειστικής Βιβλιοθήκης είναι συνεπές ως προς την ετήσια συνδρομή του προς τον Σύλλογο.

Η μόνη διαφορά αναφορικά με το δανεισμό βιβλίων είναι πως τα τακτικά μέλη έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται δωρεάν τα βιβλία τους, ενώ τα υποψήφια μέλη χρειάζεται να καταβάλουν για μία και μοναδική φορά χρηματική εγγύηση της τάξης των 15 ευρώ. Αυτή η χρηματική εγγύηση θα επιστρέφεται στο κάθε υποψήφιο μέλος μετά την επιστροφή των πρόσφατων βιβλίων που δανείστηκε σε άρτια κατάσταση και κατόπιν δήλωσής του ότι δεν επιθυμεί πλέον να κάνει χρήση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Σπιτιού.

– Το κάθε νέο μέλος – τακτικό ή υποψήφιο – μετά την επιτυχή ηλεκτρονική εγγραφή του στο Σύλλογο, θα λαμβάνει επίσημο μήνυμα καλωσορίσματος στην Ένωση. Για το μεν τακτικό μέλος αυτό παράλληλα σημαίνει δικαίωμα χρήσης της Δανειστικής Βιβλιοθήκης όμως για το υποψήφιο μέλος απαιτείται, πέραν της συνδρομής, επίσης η καταβολή της εγγύησης των 15 ευρώ.

– Το κάθε μέλος – τακτικό ή υποψήφιο – δικαιούται να δανείζεται 2 βιβλία την κάθε φορά. Εξυπακούεται πως εάν ένα μέλος θέλει κάθε φορά που επισκέπτεται τη Δανειστική Βιβλιοθήκη να δανείζεται 2 νέα βιβλία, θα πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέφει σε άρτια κατάσταση τα 2 προηγούμενα βιβλία που δανείστηκε.

– Η περίοδος δανεισμού για όλα τα μέλη – τακτικά και υποψήφια – είναι 4 εβδομάδες. Η περίοδος δανεισμού μπορεί να επιμηκυνθεί με μία ακόμη περίοδο τεσσάρων εβδομάδων εφόσον το μέλος επισκεφτεί το Ελληνικό Σπίτι με τα βιβλία και το ζητήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους κανόνες της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ή για ενδεχόμενη δωρεά βιβλίων στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Σπιτιού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail  ή Facebook μαζί μας, ενώ μπορείτε να περάσετε κι από το Ελληνικό Σπίτι στο Ρότερνταμ, στις μέρες και ώρες λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης.

Δείτε την λίστα βιβλίων εδώ!